arrow_drop_up arrow_drop_down

Duurzaam en milieu-vriendelijk

       De meest milieu vriendelijke kinderwagen die er is: de Mercedes kinderwagen. Dat had je vast niet verwacht!         


 • Kleinste ecologische voetprint
  Met staal en stof uit Europa wordt door ambachtslieden in eigen fabriek in Duitsland kinderwagens gemaakt. De enige onderdelen die Hartan niet zelf maakt komen uit een fabriek 8 kilometer verderop.
  Conclusie: vervoer binnen Europa met een vrachtwagen heeft een veel lagere ecologische voetprint in kilometers dan het vervoer met (vervuilende) zeeschepen uit China, waar alle andere kinderwagenmerken worden gemaakt.
 • Eerlijke arbeidsomstandigheden en eerlijke beloning
  Productie in Duitsland betekent ook eerlijke arbeid. Goede arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden voor de werknemers die de kinderwagens maken conform de Europese en Duitse regelgeving. 
 • Volledige transparantie over het productieproces
  Wij bezoeken regelmatig de fabriek en zien het gehele productieproces. Zie de foto's hieronder van de fabriek in Duitsland.
 • Zeer lange levensduur =  duurzaam
  Doordat de Mercedes kinderwagens kwalitatief uitmuntend zijn, gaan ze heel lang mee. De kinderwagens kunnen voor meerdere kinderen worden gebruikt en daarna worden doorgegeven of verkocht om door andere gezinnen te worden gebruikt. De tweedehands markt in Hartan kinderwagens is enorm groot (de Mercedes is tweedehands nog niet te verkrijgen omdat het een nieuw model is). Versleten onderdelen kunnen indien nodig vervangen worden.

 • Geen verspilling van materialen
  Om duurzaam met de materialen om te gaan worden de kinderwagens alleen op bestelling gemaakt en wordt er geen voorraad aangehouden. Als de stof van een collectie op is, is de kinderwagen in die kleur simpelweg niet meer leverbaar. Hartan is uniek met deze aanpak.
  Het basismateriaal van de kinderwagens is iedere collectie hetzelfde zodat dit volledig opgebruikt kan worden.

 • Stof zonder schadelijke stoffen
  Hartan verwerkt in de kinderwagens alleen stof zonder gevaarlijke stoffen/weekmakers.
 • Familiebedrijf dat al 4 generaties kinderwagens maakt
  Deze kinderwagenproductent is geen nieuw kinderwagenmerk maar een familiebedrijf dat al sinds 1950 kinderwagens maakt. De Hartan kinderwagens zijn niet alleen het meest milieu vriendelijk, maar ook nog eens kwalitatief veruit het beste. Hartan is in Nederland onbekend en heel groot in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (en alle andere landen ten oosten van Duitsland).
 • Getest conform Europese regelgeving
  Alle stappen in het productieproces vinden plaats in de eigen fabriek en worden getest door het Duitse instituut Tüv Thuringen. Vanzelfsprekend voldoen de Hartan kinderwagens aan alle Europese regelgeving 

Wat is het verschil met de andere kinderwagenmerken?

Alle andere kinderwagenmerken worden in China geproduceerd en daarna met (vervuilende) vrachtschepen naar Nederland vervoerd. Geen informatie gevonden hoe het met de arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden van de medewerkers in de fabrieken in China is gesteld waar de andere kinderwagenmerken worden gemaakt.  Er zijn geen foto's van het productieproces in China te zien op de websites van de andere kinderwagenmerken. De andere kinderwagenmerken bestaan sinds 2000 / 2010 of korter, Hartan sinds 1950.

Foto's van de fabriek in Duitsland

Dat is nog eens fijn:

 • de meest stoere kinderwagen 
 • van uitmuntende kwaliteit  
 • en ook nog het meest duurzaam en milieu-vriendelijk

 

Dan is de keuze toch makkelijk...?

Download de Brochure met prijslijst

50%
Download de prijslijst
Bekijk de opties en de prijzen
Download Brochure met Prijslijst
Your information is safe with us