Duurzame, milieu-vriendelijke kinderwagen

De meest duurzame kinderwagen!

       De Mercedes kinderwagen is de meest duurzame kinderwagen, lees waarom          


 • Kleinste ecologische voetprint
  Met aluminium, staal en stof uit Europa wordt door ambachtslieden in eigen fabriek in Duitsland kinderwagens gemaakt. De enige onderdelen die Hartan niet zelf maakt komen uit een fabriek 8 kilometer verderop.
  Conclusie: vervoer binnen Europa met een vrachtwagen heeft een veel lagere ecologische voetprint in kilometers dan het vervoer met (vervuilende) zeeschepen uit China, waar álle andere kinderwagenmerken worden gemaakt.
 • Eerlijke arbeidsomstandigheden en eerlijke beloning
  Productie in Duitsland betekent ook eerlijke arbeid. Goede arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden voor de werknemers die de kinderwagens maken conform de Europese- en Duitse regelgeving. 
 • Volledige transparantie over het productieproces
  Wij bezoeken regelmatig de fabriek en zien het gehele productieproces. Zie de foto's hieronder van de fabriek in Duitsland.
 • Groene Fabriek
  De fabriek wordt verlicht met LED verlichting en de natuurlijke electriciteit die hiervoor wordt gebruikt, wordt regeneratief opgewekt uit lokale waterkracht.
 • Duurzame verpakking
  De kinderwagen wordt verpakt in recyclebare, ongebleekte kartonnen dozen die niet zijn gelamineerd of bedrukt en nat zijn verlijmd. Er wordt papieren plakband gebruikt om doos te sluiten.
 • Solight ecco banden
  Solight-ecco producten zijn volledig onschadelijk voor mens en natuur. Ze bevatten geen gevaarlijke weekmakers (ftalaten) en zijn PAK-vrij. Solight-ecco banden kunnen 100% worden gerecycled en hebben een positief effect op het ecologische evenwicht.
 • Stof zonder schadelijke stoffen
  Hartan verwerkt in de kinderwagens alleen met stof zonder gevaarlijke stoffen en zonder weekmakers.
 • Getest conform Europese regelgeving en Tüv Thuringen
  Alle stappen in het productieproces vinden plaats in de eigen fabriek en worden getest door het Duitse instituut Tüv Thuringen. De kunststof onderdelen zijn getest en hebben een Tüv Thuringen certificaat dat ze voldoen aan de Europese Richtlijn en zijn daarmee volkomen onschadelijk. De Europese Richtlijn 76/769 EEC 2005/84 / EC heeft een algemeen verbod op plastic voor babyartikelen en speelgoed voorzien dat ftalaten bevat in een concentratie van meer dan 0,1 massaprocent van dit weekgemaakte materiaal. Alle leveranciers van Hartan hebben een verklaring van geen bezwaar afgegeven om te bevestigen dat aan deze richtlijnen is voldaan voor de materialen.
 • Zeer lange levensduur =  duurzaam
  Doordat de Mercedes kinderwagens kwalitatief uitmuntend zijn, gaan ze heel lang mee. De kinderwagens kunnen voor meerdere kinderen worden gebruikt en daarna worden doorgegeven of verkocht om door andere gezinnen te worden gebruikt. De tweedehands markt in Hartan kinderwagens is enorm groot (de Mercedes is tweedehands nog niet te verkrijgen omdat het een nieuw model is). Versleten onderdelen kunnen indien nodig vervangen worden.
 • Geen verspilling van materialen
  Om duurzaam met de materialen om te gaan worden de kinderwagens alleen op bestelling gemaakt en wordt er geen voorraad aangehouden. Als de stof van een collectie op is, is de kinderwagen in die kleur simpelweg niet meer leverbaar. Hartan is uniek met deze aanpak.
  Het basismateriaal van de kinderwagens is iedere collectie hetzelfde zodat dit volledig gebruikt kan worden.
 • Familiebedrijf dat al 4 generaties kinderwagens maakt
  Deze kinderwagenproducent is geen nieuw kinderwagenmerk maar een familiebedrijf dat al sinds 1950 kinderwagens maakt. De Hartan kinderwagens zijn niet alleen het meest milieu vriendelijk, maar ook nog eens kwalitatief veruit het beste. Hartan is in Nederland onbekend en heel groot in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (en alle andere landen ten oosten van Duitsland).
 • Onderscheidingen Hartan
  Hartan heeft vele onderscheidingen ontvangen: Plus X Award 2018/2019/2020, nr. 1 Productkampioen in de categorie "Customer Enthusiasm'. Hartan behoort tot de Top 100 van de meest invloedrijke bedrijven in Duitsland.

Wat is het verschil met de andere kinderwagenmerken?

De meeste andere kinderwagenmerken (Jools, Bugaboo, Cybex) worden in China geproduceerd en daarna met (vervuilende) vrachtschepen naar Nederland vervoerd. Ook de Greentom die zichzelf presenteert als meest duurzame kinderwagen wordt in China gemaakt. Bij het zusje van de Mercedes kinderwagens, de Belly Button, is de stof ook gemaakt van gerecyclede PET flessen (net zoals de Greentom), dus wint het dus op alle fronten qua duurzaamheid van de Greentom.

Heb je interesse in het nog duurzamere zusje van de Mercedes kinderwagen? Stuur ons aub een mail, dan sturen we je foto's. De website wordt nu gemaakt en de Belly Button doet mee aan de Baby Innovation Award 2021 van de 9 maanden beurs

Foto's van de fabriek in Duitsland

 • uitmuntende kwaliteit (Duitse degelijkheid!)  
 • de meest duurzame kinderwagen

 

Dan is de keuze toch makkelijk!

Download de Brochure met prijslijst

50%
Download de prijslijst
Bekijk de opties en de prijzen
Download Brochure met Prijslijst
Your information is safe with us
arrow_drop_up arrow_drop_down