Veelgestelde vragen Mercedes-Benz kinderwagen

                                   

Veelgestelde vragen Mercedes-Benz kinderwagen

Hoe kan ik de Mercedes kinderwagen bestellen?

Je kan op 2 manieren bestellen:
1) stuur een mail naar info@mercedeskinderwagen.nl met je naam, adres, het model en de kleur en de accessoires die je wilt
2) online via de knop 'Bestellen'

Als je op 'Bestellen' klikt:
1) klik op 'Kinderwagen bestellen / Prijzen' (in menu, rechtsboven)
2) kies het model en de kleur van de kinderwagen
3) kies accessoires en extra opties
4) vul je gegevens in en klik op 'Bestellen'
Mail ons aub als je de Mercedes autostoel ook wilt bestellen, die staat er niet bij op het bestelformulier.

Na het verzenden van het bestelling ontvang je binnen 24 uur per mail een bevestiging van je bestelling inclusief de gegevens voor de aanbetaling van 25%. Na ontvangst van de aanbetaling wordt de kinderwagen speciaal voor jou gemaakt.

Na circa 9 weken (tijdelijk 11 weken door Corona) nemen wij contact met je op en sturen wij een mail met de track & trace code zodat je weet wanneer het pakket aankomt. Ophalen kan ook op afspraak. De restant betaling van 75% van het totaalbedrag moet op onze rekening zijn bijgeschreven voordat de kinderwagen wordt verstuurd.

De Mercedes-Benz kinderwagen is uitsluitend via Exclusieve Kinderwagens verkrijgbaar. Er zullen geen acties of uitverkoopprijzen van toepassing zijn.

Hoe lang is de levertijd van een Mercedes-Benz kinderwagen?

De levertijd is door corona tijdelijk 11 weken. De leveringstermijn begint zodra wij de aanbetaling (25% van het totaalbedrag) hebben ontvangen.
De levertijd is tijdelijk langer door sluiting van de productiefaciliteit met Kerst en Oud & Nieuw. Tijdens de zomervakantie is de fabriek 2 weken gesloten, dan is de leveringstermijn tijdelijk ook 2 weken langer.

Soms hebben we kinderwagens op voorraad, neem daarover contact met ons op.

De kinderwagen wordt speciaal voor jullie gemaakt. Zodra de kinderwagen klaar is sturen we een mail met de track & trace code zodat je weet wanneer je kinderwagen bezorgd wordt. De verzending is gratis. Je kan de kinderwagen op afspraak ook ophalen.

Kan ik de Mercedes-Benz kinderwagen bekijken voordat ik bestel?

Door corona kunnen we tijdelijk niet bij de Mercedes dealer in Hilversum terecht. Je kan de kinderwagens op afspraak bekijken in Bussum of in Born/Limburg, mail ons voor een afspraak: info@mercedeskinderwagen.nl

In beide showrooms staan een AMG en een Avantgarde en er zijn stofstalen aanwezig van de andere kleuren.

We kunnen ook een face-time afspraak maken, handig als je ver weg woont. Wij leggen alles uit over de kinderwagen, net zoals bij een afspraak op locatie. Enige is dat je er niet zelf mee kan rijden. Mail ons om een face-time afspraak te plannen (info@mercedeskinderwagen.nl).

Wat zijn de openingstijden van de showrooms?

De openingstijden van de showrooms zijn:

Bussum: alleen op afspraak, dat kan overdag/'s avonds en in het weekend (ook zondag).

Born/Limburg: alleen op afspraak op maandag t/m vrijdag van 8.30-17.30 uur en op zaterdag van 9-16 uur. Zondag gesloten.
Het adres in Born is:
Autoservice Wagemans / Debby Cox
de Tramweg 2
6121 RX Born
(Industrieterrein Holtum-Noord)

Wat is de prijs van een Mercedes-Benz kinderwagen?

Klik op 'Kinderwagen bestellen / Prijzen', daar zie je de prijzen van de kinderwagens en de accessoires.

Je kan op de website ook de Prijslijst downloaden of mail ons, dan sturen we jou de Prijslijst toe: info@mercedeskinderwagen.nl

Dit zijn de prijzen zoals vastgesteld door Hartan en Mercedes-Benz. Er zullen geen acties of uitverkoopprijzen van toepassing zijn.

Wat zijn de verzendkosten?

De kinderwagen wordt gratis verstuurd in Nederland en België. Wij versturen wereldwijd, neem voor andere landen aub contact met ons op.

Voor het versturen van een Mercedes autostoel of nabestellingen van accessoires die later geleverd worden zijn de verzenkosten € 6,75.

Hoe kan ik betalen?

Na de bestelling van je kinderwagen ontvang je een bevestigingsmail met een betaallink voor de aanbetaling van 25%. Je kan kiezen uit de volgende betaalmethoden:
- Ideal
- Creditcard
- Apple Pay
- Klarna achteraf betalen
- Overboeking
- Sofort Banking en Giropay (Duitse klanten)
- Bancontact (Belgische klanten)

Je kan ook het bedrag van de aanbetaling (zie factuur bij de bestelbevestiging) overmaken naar ons bankrekeningnummer: NL72ABNA0877604630 t.n.v. Exclusieve Kinderwagens, onder vermelding van het betalingskenmerk zoals vermeld in de factuur.

Voordat wij de kinderwagen naar je opsturen of als je de kinderwagen komt ophalen betaal je de overige 75%.

Cash betaling kan alleen in Bussum en hiervoor brengen we €6 kosten per betaling in rekening (kosten voor het storten bij de bank). In onze showroom in Born/Limburg kan niet cash betaald worden.

Kan ik de kinderwagen gespreid betalen?

Ja, 25% als je besteld en de resterende 75% voordat wij de kinderwagen naar je opsturen (dat is dus circa 11 weken later).

Hoe lang kan je de kinderwagen gebruiken?

Van geboorte tot 4 jaar. Het is een 3 in 1 kinderwagen: wieg, stoel en autostoel passen op één frame. Je kan zelf een autostoel (maxi-cosi) kopen die bij jouw wensen past. Wel/geen isofix, draaiend enz. Er is ook 1 model autostoel van Mercedes beschikbaar (zonder isofix). Stuur ons aub een mail als je de info over de Mercedes autostoel wilt ontvangen: info@mercedeskinderwagen.nl

Zie het antwoord bij de volgende vragen welke merken en modellen op de autostoel adapter van de Mercedes kinderwagen passen.

Vanaf de geboorte gebruik je het frame met de wieg.
Vanaf circa 6 maanden tot circa 4 jaar gebruik je het frame met de stoel.
Voor kleine ritjes kan je de autostoel op het frame zetten. Hiervoor heb je de autostoel adapters nodig. Dit is een accessoire die je los kan bestellen. De autostoel adapter heb je altijd bij je: als je de autostoel op het frame wilt zetten draai je de adapters omhoog (en na gebruik draai je ze weer naar beneden en zet je de wieg of de stoel er weer op).

Verkopen jullie ook autostoelen?

Wij verkopen de kinderwagen met de wieg en je kan als accessoire een autostoel adapter kopen waarmee je heel veel verschillende autostoelen op het frame van de Mercedes kinderwagen kan zetten.

Wij verkopen de Mercedes autostoel, deze heeft geen isofix en de stoel kan niet draaien.
Wij adviseren je om een autostoel te kopen die aan jouw wensen voldoet qua gebruiksgemak. Let er bij het kopen van de autostoel op dat deze op de autostoel adapter van de Mercedes kinderwagen past, zie hieronder.

Wat is '3 in 1'?

Met 3 in 1 bedoelen we: stoel, wieg en autostoel op één frame. Daarbij kan je kiezen tussen de Mercedes autostoel of een andere autostoel.

Deze autostoelen passen op de autostoel adapter die je bij de Mercedes kinderwagen kan kopen:
Met de adapter (9912) voor de autostoel passen de volgende autostoelen op het frame van de Mercedes kinderwagen:
Maxi-Cosi: Cabrio Fix / Cabrio Fix Refresh / Pebble + / Pebble Pro i-Size / Rock / Coral
Cybex: Aton / Cloud Q / M i-Size / Cloud Z i-Size
HTS: Be Safe iZi Go
Joie: i-Gemm / i-Level
Römer: Baby Safe Plus SHR II / Baby Safe i-size (let op: voor deze autostoel heb je adapter 9913 nodig, geef dat aub aan bij je bestelling!)

Met de autostoel adapter kan je dus meerdere merken autostoelen op het frame van de Mercedes kinderwagen zetten.

De Mercedes autostoel heeft geen isofix en de stoel kan niet draaien. Als je isofix of een draaiende stoel wilt adviseren wij je om één van de autostoelen uit bovenstaande lijst te kiezen die dat wel heeft (en dus op de autostoel adapter van de Mercedes kinderwagen past).

Welke autostoel past op de kinderwagen?

Met de adapter (9912) voor de autostoel passen de volgende autostoelen op het frame van de Mercedes kinderwagen:
Maxi-Cosi: Cabrio Fix / Cabrio Fix Refresh / Pebble + / Pebble Pro i-Size / Rock / Coral
Cybex: Aton / Cloud Q / M i-Size / Cloud Z i-Size
HTS: Be Safe iZi Go
Joie: i-Gemm / i-Level
Römer: Baby Safe Plus SHR II / Baby Safe i-size (let op: voor deze autostoel heb je adapter 9913 nodig, geef dat aub aan bij je bestelling!)

Wat is de levertijd van de Mercedes autostoel?

De levertijd van de Mercedes autostoel is een week. De Mercedes autostoel wordt opgestuurd en er wordt € 7,50 aan verzendkosten in rekening gebracht voor het versturen van de autostoel.

Wordt de kinderwagen door Mercedes verkocht?

De Mercedes kinderwagens zijn alleen verkrijgbaar via www.mercedeskinderwagen.nl en worden niet door Mercedes-Benz Nederland verkocht. De productie en verkoop staat wel onder streng toezicht van Mercedes-Benz GmbH in Duitsland.

Het heeft geen zin om contact op te nemen met Mercedes-Benz Nederland over deze kinderwagens omdat de verkoop via de kinderwagenproducent Hartan in Duitsland gaat en in Nederland via Exclusieve Kinderwagens BV. Mail aub naar info@mercedeskinderwagen.nl als je vragen hebt of bel ons op 085-8770658.

De kinderwagen is in samenwerking met de designafdeling van Mercedes-Benz in Duitsland ontworpen en alles (prijzen, marketing e.d.) staat onder toezicht van Mercedes-Benz GmbH in Duitsland. Van Mercedes-Benz in Duitsland mag de Mercedes kinderwagen niet online worden verkocht, daarom kan je de kinderwagen op onze website bestellen (en is er geen webwinkel).

Waar kan ik de Mercedes-Benz kinderwagen ophalen?

Je kan de kinderwagen (alleen op afspraak) ophalen in Bussum, ophalen in onze showroom in Born/Limburg is niet mogelijk. Als je in de showroom in Born/Limburg bent geweest krijg je de kinderwagen thuis gestuurd.

Er zit een gebruiksaanwijzing bij. Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing te lezen voordat je de kinderwagen in gebruik neemt.

Kan de kinderwagen opgestuurd worden?

Mercedes-Benz kinderwagens worden gratis verstuurd binnen Nederland en België. Het is belangrijk voor het gebruik de gebruiksaanwijzing te lezen. Voor het versturen van een Mercedes autostoel wordt € 7,50 verzendkosten in rekening gebracht.

Wil je de kinderwagen naar een ander land laten verzenden? Neem dan even contact met ons op. Wij versturen wereldwijd.

In welke model en in welke kleuren is de Mercedes-Benz kinderwagen beschikbaar?

De Mercedes-Benz kinderwagen 2021 collectie bestaat uit 2 modellen: Avantgarde en AMG.

Model Avantgarde is beschikbaar in de kleuren: Selenit (lichtgrijs met Petronas F1), Macchiato (Naturel), Canvasit (donkerblauw) en Hyacinth (rood).

Model AMG is beschikbaar in de kleuren: zwart met rode details of antraciet met groene details.

Past de kinderwagen in mijn auto?

Deze informatie vind je met foto's bij 'Afmetingen & Gewicht' (onderaan de pagina).

De kinderwagen past in ieder geval in een Fiat 500, Volkswagen Golf, Audi A1, Nissan Micra en Mercedes C klasse.

Kan ik alleen de kinderwagen bestellen zonder wieg?

Ja, je kan de kinderwagen bestellen zonder wieg. De wieg is een accessoire en is los te bestellen.

Alleen een kinderwagen zonder wieg is handig als je kind al wat ouder is en goed kan zitten. Je hebt dan geen wieg meer nodig.

Wanneer gebruik je de wieg en wanneer de kinderwagen?

De wieg is geschikt voor baby's vanaf de geboorte tot en met circa 6 maanden. De kinderwagen is voor kinderen vanaf 6 maanden tot maximaal 22 kilo (ongeveer 4 jaar).

Een échte Benz voor de periode vanaf de geboorte tot de lagere school. Wie wil er nou niet 4 jaar lang rondrijden met 'de Mercedes onder de kinderwagens'!

Kan ik een extra matras voor de wieg of een extra regenhoes bestellen?

Ja, je kan een extra matras of regenhoes bestellen.
De kinderwagen met wieg wordt geleverd inclusief matras en regenhoes. Het bestellen van een extra matras of een extra regenhoes is een optie als er bijvoorbeeld een vlek in is gekomen of de regenhoes is beschadigd.

Stuur een mail naar info@mercedeskinderwagen.nl voor een extra matras of regenhoes. De levertijd is circa 10 dagen.

Van welk materiaal is de handgreep op de duwstang gemaakt?

De handgreep op de duwstang is gemaakt van hoogwaardig imitatieleer. Dit is duurzamer dan echt leer en blijft langer mooi.

Ik heb nog nooit van Hartan kinderwagens gehoord, wat is Hartan?

Het kinderwagenmerk Hartan is heel groot in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en alle andere landen ten oosten van Duitsland. In Nederland is Hartan nog onbekend omdat pas sinds juli 2020 alleen de Mercedes collectie in Nederland wordt verkocht. Vanaf mei 2021 wordt het model Bellybutton van Hartan in Nederland verkocht via www.hartankinderwagen.nl
Bij 'Over Hartan' kan je meer lezen over de geschiedenis en de kwaliteit van de Hartan kinderwagens.

Hartan is een Duits familiebedrijf dat sinds 1950 kinderwagens van hoogwaardige kwaliteit produceert. Het feit dat Mercedes-Benz Hartan heeft uitgekozen om de Mercedes kinderwagen te maken zegt al genoeg over de kwaliteit van Hartan.

Waarom is de Mercedes kinderwagen alleen in Bussum en Born/Limburg te bekijken en is deze niet via babywinkels te koop?

De twee grote babywinkel ketens in Nederland (Babypark/Babydump en Prenatal) vinden dat deze kinderwagens een te specifieke doelgroep hebben en er is een enorm aanbod van Nederlandse kinderwagenmerken. Kleinere babywinkels verkopen meestal geen kinderwagens.

De Duitse kinderwagenspecialist die de Mercedes kinderwagen maakt (Hartan) is heel groot in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en alle andere landen ten oosten van Duitsland. Ze maken al sinds 1950 kinderwagens en verkopen 60.000 kinderwagens per jaar.

Kan er een meerijdplankje gebruikt worden bij de Mercedes kinderwagen?

Ja, de Buggyboard meerijdplank (met of zonder stoeltje) van Lascal past op de Mercedes kinderwagen (en alle universele meerijdplanken geschikt voor een horizontale achteras).

Ik ben retailer en wil Hartan kinderwagens verkopen, kan dat?

Neem contact met ons op om de voorwaarden te bespreken om Hartan kinderwagens in je winkel te kunnen verkopen.

Online verkoop is niet toegestaan, alleen verkoop via fysieke winkels.

Kan ik achter de Mercedes-Benz kinderwagen hard lopen of skaten?

De Mercedes-Benz kinderwagen Avantgarde en AMG zijn niet geschikt om mee hard te lopen of te skaten.

                               

arrow_drop_up arrow_drop_down